Home

Geestelijke-Groei-Gedichten

HomeWebshopGiel HeijmansContact

Home

Webshop

Gedichtenbundel

Drieluik

Roman

Cursus

Giel Heijmans

Contact


Links

Motivaties


groeigedichten_herfstbos2

Giel Heijmans

groeigedichten_giel_heijmans

“Op aandringen van vrienden, die ondertussen enthousiaste verzamelaars zijn geworden, ben ik mijn, zoals ik ze zelf noem, ‘wijsheid-gedichtjes’ gaan verzamelen en uitgeven.”

Over de schrijver ...


Giel Heijmans werd geboren in 1954  en heeft zich vanaf zijn 18e door zelfstudie verdiept in alles wat met de menselijke geest te maken heeft. Hij is meer een ‘denker’ dan een ‘lezer’ en  meer een ‘schrijver’ dan een ‘prater’. Hij hecht meer waarde aan vriendelijkheid en eenvoud  dan aan kennis en aanzien. Als u hem beter wilt leren kennen, kunt u het beste zijn gedichten gaan lezen. Giel’s latere gedichten  zijn beter en dieper dan zijn eerdere. Wie alle series aandachtig heeft gelezen, zal zeker iets van dit verdiepingsproces meebeleven.

Ongeveer tot zijn dertigste heeft Giel zich verdiept in de oosterse filosofie, mystiek en methodes voor zelfverwerkelijking; na zijn dertigste ook in de westerse. Met name bestudeerde hij het werk van een begaafd en betrouwbaar onderzoeker (1898-1952) van het leven na de dood. Erg leerzaam waren voor hem ook de eerste boeken over bijna-dood-ervaringen, waarin veel interviews stonden met mensen met zo’n ervaring, maar die hier toen zelf nog nooit iets over gehoord of gelezen konden hebben.Gedicht

Krijg ik een inzicht

Van enig gewicht

Dan voel ik de plicht

En maak een gedicht.

 

Dichter bij

Men vroeg mij:

"Ben jij een dichter?"

En ik zei:

"Het feit ligt er"

"Maar ik ben een mens  zoals jij

Ik ben dan wel  een dichter

Dat maakt m'n leven geenszins lichter

Ik ben er dichter bij."